Informasjon

Lisens:

Under årets Trollveggen Triathlon må alle som skal delta ha lisens fra Triathlonforbundet.Ved henting av utøverkonvolutt må lisens fremvises (helårslisens). Det er mulighet for å kjøpe engangslisens ved henting av utøverkonvolutt (kr. 150,-). 


Utøverkonvolutten inneholder:
2 stk. startnummer, 1 stk. badehette, 8 sikkerhetsnåler, sikkerhet/innformasjonsskriv, sykkeltag, support kort.

T2-kassen får du av arrangøren. Den står ved din plass i T1.
T2 kassen skal inneholde det den enkelte utøver trenger for løpedelen fra Trollstigen til Stabbeskaret. T-2 kassen står plassert ved T1 med ditt startnummer på. Arrangøren frakter kassen til T2. Når utøveren er ferdig med syklingen står T2-kassen klar ved toppen av Trollstigen i T2. Husk å levere T2-kassen til transporten som står ved T1 før kl. 1130. Det er i år krav om sekk ved løpe delen. Se info lengre ned om innhold i sekken. NB! Du må selv levere T2 kassen til transporten av kassen i T1. Se skilt ved T1.

Innsjekk til svømmestart
Utøveren skal ha på seg badehette. Etter innsjekk er det ikke lov til å forlate startområdet. Det er lov å varme opp i svømmeløypa. Dette skjer på eget ansvar. Arrangøren har vakter i løypa fra svømmestart til siste svømmer er oppe av vannet.

Oppvarmingen mellom kl 12:00 og 12:20
Vi ber at utøvere med antatt best svømmetid/sluttid får stå fremst i vannet.

T1 = skiftesonen mellom svømming og sykling. Her vil sykkelen stå under svømmedelen.
T2 = skiftesonen mellom sykling og løping på Trollstigen platået. Her vil T2-kassen stå.

Sykkelen vil stå i T2 under løpedelen. Sykkelen hentes i T2 etter at utøveren har gått ned fra målområdet. Startnummer eller support tag må vises for å få hentet ut sin sykkel ved T2.

Henting av våtdrakt og sykkel
Det er kun utøvere med startnummer eller support tag som får ta med seg våtdrakt og sykkel ut av T1 og T2 området.
REGLER / SIKKERHET
Svømming:
Du vil av arrangøren få utdelt en badehette med påskrevet startnummer. Det er påbudt å svømme i våtdrakt. Den gir deg varme og ekstra flyteevne, noe som gjør at du svømmer raskere og tryggere. Vi anbefaler at du prøver å svømme i våtdrakten noen ganger før du står på startstreken til Trollveggen Triathlon.
Tips!
Klær som du har tenkt og sykle med, har du på deg under våtdrakta. Startnummeret fester du på brystet med sikkerhetsnåler, eller bruker et konkurranse belte for festing av startnummer. Smør inn håndledd, ankler, skuldre og hals med vaselin eller lignende salve for og unngå gnagsår. Planlegg på forhånd hvor du vil stå når starten går. Er du en uerfaren svømmer kan det være lurt og plassere seg bak eller ut på sidene. Prøv og finne noen som holder ditt tempo. Svømmingen blir da lettere, og det er ikke mot noen reglement og ligge tett opptil en annen svømmer. Unngå å slå eller sparke de andre svømmerne.
Badehetta skal være på under hele svømmingen. Hetta skal ikke tas av før du har kommet opp av vannet.
Under svømmingen vil arrangøren stille med mannskap i kano og kajakk. De er din sikkerhet under svømmingen.
Hvis du skulle få problemer under svømmingen; legg deg på rygg, strekk en arm i været. Mannskapet vil komme bort til deg og bistå. Følg deres ordre og beskjeder. Det er meget viktig at du beholder roen og lytter til rådene du får.
Sykkel:
For deltakere i Trollveggen Triathlon er det ingen krav til spesiell type sykkel. Det er fritt fram til å bruke eks. MTB. Det eneste kravet er at den er i god stand. Pass på at sykkelen er tilpasset deg. Vi anbefaler at du går over sykkelen og har den på service for å unngå uhell på turen. Når du skal levere sykkelen til skiftesonen før svømming vil arrangøren påse at sykkelen er i god stand.
  • Hjelm er obligatorisk under hele konkurransen.
  • Det er ikke lov til å forlate skiftesonen før du har tatt på hjelmen.
  • Det er ikke lov til å sykle inne i skiftesonene. Dette for å unngå uhell.
  • Hjelmen skal være CE merket og uten skader.
  •  
Startnummer skal være festet på brystet eller ryggen under sykle etappen.

Det er under 2013 løpet ikke lov til å drafte. Mer infomasjon om hva drafting er og reglene rundt dette vil komme under prerace møtet.

Løping:
Løping i en triatlon konkurranse er mer krevende enn i andre løp fordi man har svømt og syklet først. Svømming og sykling kan lede til utmatning. Sørg derfor at du har fått i deg godt med næring på sykkel etappen og ved skiftesonen før du skal ut og løpe.

Det er meget viktig at du får i deg veske under løpeturen. Hver deltaker skal ha med sekk. Se info lenger ned om innhold. Den skal være med på hele løpeturen.  Vi anbefaler at utøveren fyller drikkeflasken ved bekker og lignende på turen opp til mål. Arrangøren vil sjekke at sekk er med ut fra T2.

Vi anbefaler også at den enkelte tar med seg ekstra fast føde, eks. brødskiver, bananer, energibar osv.
Det blir ikke servert mat/drikke før en når toppen. Her vil alle få en ½ ltr. med brus og 1 bolle. Utøveren må selv bringe med seg ytterligere mat. Husk at det er ca. 2 timers gange ned fra toppen og tilbake til Trollstigen.

Sørg for at du har på deg noen gode joggesko som er egnet til å løpe fra Trollstigen og opptil Stabbeskaret, Trollveggen. Terrenget er til tider meget krevende med stor ur og snø. Alle må ha med seg mobiltelefon.


Arrangøren ville kunne legge om løpe trasen på kort varsle ved eks. tett tåke.
 
Generelle sikkerhetsregler:
Utøveren skal ha med seg mobiltelefon under løpingen fra T2 til mål.

Ved uhell kontaktes arrangøren. Ved personskader varles AMK - 113 og arrangøren.

Det er lov for support å løpe sammen med utøveren. Under sykkeldelen er det ikke lov til å ta imot mat/drikke mens syklisten er i fart. Support biler SKAL parkere utenfor hvit stripe.

Vi ber om at alle skriver opp kontaktperson og mobiltelefon nr. til kontaktperson bak på startnummeret.
 


Tidsskjema
FREDAG 12 JULI 2013:
Kl 17:00 - 18:00Utdeling av utøverkonvolutt
Sted:Inne på Rauma Kulturhus (samme bygg som Grand Hotell) 
Kl. 18:00 foredrag av Knut Anders Fostervold, Rauma Kulturhus, Kr.100. Kjøp bilett HER

LØRDAG 13 JULI 2013
Kl 0845 - 0930Utlevering av utøverkonvolutt, nederst i gågata
Kl 1000 - 1030Prerace: Fjellfestivalteltet, ved havna, Åndalsnes
Kl 0900 - 1130Innlevering av T2 kasse. NB! Du er selv ansvarlig for å levere T2 kassen din til trasporten ved T1. Se skilt ved T1.
Kl 0900 - 1130Innlevering av sykkel. NB! Før kl. 0900 settes sykkelen i T1 på eget ansvar. Det er ikke lov å ta sykkelen ut av T1 etter kl 1130.
Kl 1230Start i vannet
Kl 1900Premieutdeling: Fjellfestivalteltet, ved havna, ÅndalsnesTlf. nr. til arrangør: 413 65 203

Triathlon hilsen
Richard Merlid
Trollveggen Triathlon Klubb 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar